Александър Везенков не играе за Барселона във вече четири поредни мача – факт, известен на всички, достатъчно „сдъвкан“ от медиите у нас и в Европа и оставящ все по-горчив вкус в устата при всяко следващо споменаване.

Първият българин, изтеглен в драфта на НБА, не бе включен в състава на каталунците срещу Олимпиакос, Билбао, Анадолу Ефес и Реал Мадрид, а като причина треньорът Сито Алонсо посочи…

Всъщност, нищо.

Пред испанския "Mundo Deportivo" наследилият постта на Йоргос Барцокас през лято 2017 г. специалист опита да замаже нелогичното си решение с обяснение колко специален е всъщност Везенков:

„Саша не е в тимовия лист вече седмица, но не мога да кажа нищо лошо за него. Той тренира изключително здраво, дори когато знае, че няма да бъде включен в групата за мачовете.“

Наставникът на Барса подчерта още, че обикновено състезателите, които не са в ростера, не пътуват с отбора.

Взех го с нас в Мадрид, защото той е много специален играч, който със сигурност ще получи игрово време, тъй като сезонът е дълъг и изтощителен, а той прави всичко по най-правилния начин“, допълни още Алонсо, оставяйки усещане, че след завръщането на наскоро възстановилия се от контузия Виктор Клавер функциите на Алекс се очаква да са по-скоро допълващи.