Когато двама гиганти на играта се срещнат в центъра на терена, най-малкото, което публиката може да направи в тяхна чест е да стане на крака и да ги аплодира. Леброн Джеймс и Дирк Новицки дадоха отличен кадър на фотографите в Кливланд, сключвайки ръце в трогателна, братска прегръдка преди мача на Кавалиърс срещу Далас миналата нощ в НБА.

Момент, който накара 21 000 зрители в трибуните на "Американ Еърлайнс сентър" да настръхнат и да отдадат почит на две от най-забележителните фигури в историята на световния баскетбол. Останалото бяха подробности. Кавс се наложиха със 111:104, но не им бе леко, а ключов момент от двубоя се оказа забивка на Леброн за 104:100 в полза на "кавалерите" минута преди сирената.

Джеймс, който записваше средно по 36 точки на среща за Кливланд в първите пет мача от началото на ноември, този път остана "само" с 19 точки в актива си, към които добави 11 борби. Ветеранът Новицки, който отдавна се е превърнал в символ на своя Далас остана с 14 точки на сметката.

Кевин Лав бе много солиден с 29 точки и 15 овладени под коша топки за домакините. Харисън Барнс не стигна за Маверикс, въпреки че наниза 23 точки и сграбчи 12 овладени под коша топки.