Няма Иван Лилов, няма победа. В Дебрецен този сезон нещата са кристално ясни. Контузия извади българина от състава на новака в унгарския елит и тимът му буквално се сгромоляса, губейки с 30 точки от един от фаворитите в местната лига Фалко Шомбатели с 62:92. Срещата бе от 8 кръг на първенството.

Гардът изгледа срещата по анцунг от пейката на Дебрецен, но той не бе съблечен по екип и не бе включен сред 12-те за своя отбор в двубоя. Камерите уловиха Лилов да наблюдава трагичните изяви на съотборниците си намръщен и разбира се, безпомощен, предвид факта, че неговата сила е доказано на терена.

В предишните няколко срещи на Дебрецен юношата на Балкан игра, стискайки зъби заради травма в глезена, но очевидно състоянието му се е влошило и от лекарския щаб не са имали друго решение, освен да му дадат почивка.

Освен Лилов, извън групата на Дебрецен останаха още двама - американският гард Джамал Джоунс, както и центърът Кристоф Богнар. Тяхното отсъствие е също поради здравословни проблеми.

За Дебрецен това бе четвърто поражение като клубът се намира на шесто място във временното класиране. Фалко е трети с 5-2. В следващия кръг Дебрецен гостува на опашкаря Шопрон, прикован на дъното на таблицата с 1-6.