Спартак Плевен все още няма победа в НБЛ Виваком през този сезон, а преди два дни отстъпи на шампиона Лукойл Академик със 78:105 като гост в двубой от 6 кръг. Въпреки това момчетата на Александър Дяковски продължават да работят, за да подобряват играта си и се надяват скоро и победите да почукат на тяхната врата.

Как се справят в Плевен с шест загуби в актива си, какво е настроението и откъде идва мотивацията им за тренировки и игра, за всички това попитахме един от най-опитните в селекцията на Спартак – Константин Коев. Ето и какво сподели крилото пред BBALL.BG:

- Как видя ти мача в Правец?

- Всички знаят какво представлява Лукойл, но мисля, че първото полувреме срещу тях стояхме добре, в сравнение с предишните мачове. Наистина има някакво подобрение в играта и това го отдавам на желанието. Говорим си постоянно, че точно това трябва да показваме, но при нас е малко по-трудно, защото не сме играчи, от който знае колко голяма класа. И затова трябва да компенсираме с повече желание и хъс и когато всеки даде максимума от себе си, нещата рано или късно се получават.

- Имаше ли някаква разлика в този двубой в сравнение с предишните пет срещи?

- Имаше по-голямо желание за борба. Разбира се, реалисти сме и няма как да излезем да играем като равни с отбор като Лукойл Академик. Просто хъса беше повече в сравнение с предишните мачове и точно това ни държеше в двубоя през първото полувреме.

- В събота приемате Черно море Тича. Каква са твоите очаквания за този двубой?

- Излизаме за победа. Съперникът все още не се е обиграл след като изигра само един мач в пълен състав. Смятам, че този отбор ще се бори с първите три тази година. Ние обаче ще излезем срещу Черно море Тича и ще дадем всичко от себе си. Надявам се да покажем този хъс, който показахме в Правец.

- Тази година ще започнете участието си в турнира за Купата на България през ноември. На 22-ри гостувате на Чавдар в Троян. Какво очакваш от срещата?

- Излизаме, за да бием. Нямам впечатления от А група, не я следя. Но очакванията ми няма как да бъдат други, тъй като ние все пак играем в НБЛ. Въобще не може да има коментар по въпроса.

- Тези шест загуби, които се натрупаха в лигата този сезон, не Ви ли тежат?

- Това е един от основните проблеми. Когато повечето играчи в един отбор са толкова млади и започнеш толкова лошо, това оказва голямо психическо влияние. Много е трудно. В момента периодът е такъв, че психически сме много паднали, но с общи усилия трябва да се вдигнем. Нямаме друг изход. Големи мъже сме. Все пак сме професионалисти, така че това трябва да ни е в главите – да се вдигнем и да покажем добра игра.