Първата смяна на баскетболист в Лукойл Академик вече е факт. След поредицата незадоволитни изяви за "студентите" Антъни Рафа вече не е част от шампионския състав на Шарон Друкер. Той е и вторият чужденец, който напуска отбора след Байрън Уесли, но на Уесли договорът бе само за мачовете от квалификациите на Шампионската лига и след като Лукойл не успя да пробие в групите на турнира, гардът просто си тръгна.

Бъдещето на Рафа изглежда отново ще бъде свързано с Италия, откъдето той бе привлечен това лято в Академик. Според изданието “Spicchi d'Arancia”, 185-сантиметровият гард е близо до присъединяване към участника в Серия А2 Орцинуови. Американецът с италиански паспорт вече е постигнал споразумение с клуба. Там той ще замести Джамал Оласере, информира sportando.

28-годишният Рафа реализира средно по 10.3 точки, 1.8 борби и 2.8 асистенции в общо 13 мача на “студентите” по българските и европейските терени. Играта му обаче постепенно се превърна в проблем за Лукойл, където очакванията към него бяха далеч по-високи и в крайна сметка, ръководството и баскетболиста в крайна обявиха, че се разделят по взаимно съгласие.