Точно, когато изглеждаше, че ситуацията след петте поредни загуби, последвани от две победи, вече е овладяна, днес отново в Барселона нещо липсваше. В трети пореден двубой на каталунците и втори в Евролигата Александър Везенков остана извън състава.

Факт, който вече ехти и от другата страна на Океана,.

Въпрос на време бе в Бруклин Нетс да забележат, че техният избор №57 в тазгодишния драфт на НБА, когото ръководството на тима от „Голямата ябълка“ се зае да наблюдава под лупа през настоящия сезон, за да прецени има ли място сред каймака на световния баскетбол, отново не попадна в групата на Барса.

Отбелязваме го и ние, не защото си е наш. И не, защото не сме обективни. А, защото баскетболното IQ, характерът и липсата на егоизъм на национала вече осезаемо доказват, че Сито Алонсо бърка. При това, здраво.

Доказа го и четвъртата загуба на Барселона в най-силния клубен турнир на Стария континент, не срещу кого да е, а срещу боксовата круша на всички останали, абсолютен аутсайдер и вкусил за първи път победа тази вечер Анадолу Ефес.

И, за да е още по-„сладко“ на турците, ще споменем само, че това бе тяхната историческа първа победа в Каталуния. Краен резултат: 85:89.

Следващият сблъсък за Барса е в неделя (12 ноември) и задачата няма да е никак лека. „Ел Класико“ срещу Реал Мадрид.