Какво се случи: Левски изигра мач на двете крайности. Като гости в Албания столичани започнаха ударно, но допуснаха срив и стопяване на двуцифрена разлика, и в крайна сметка инкасираха третата си загуба от началото на сезона в Балканската лига. След 40 минути Тирана имаше 79 вкарани точки, а „сините“ – 76.

Повратна точка: В Тирана Левски усложни живота си сам, профуквайки 15-точкова преднина в първото полувреме, която бе стопена до едва една – 42:41 на голямата почивка. Сценарият се повтори няколко пъти и след завръщане от съблекалните. „Сините“ се откъсваха напред с 6, но домакините стопяваха дистанцията, докато минута преди края на двубоя тройка на Джалил Абдул-Басит поднесе обрат. 8 секунди преди сирената, при 79:76 в полза на Тирана, Алекс Симеонов имаше шанс да изравни резултата и да вкара срещата в продължение с далечна стрелба, но пропусна и това бе всичко.

Най-добри: Герти Шима поведе побдителите с 22. Толкова отбеляза и палачът на Левски – Джалил Абдул-Басит.

Недостатъчни: Крис Минков наниза 26 точки, които обаче не бяха достатъчни, за да се приберат момчетата на Тити Папазов в София с успех. 14 вкара Никола Маравич, а с по 11 се разчетоха Алекс Симеонов, Станимир Маринов и Джими Хънт.

СТАТИСТИКА ТИРАНА - ЛЕВСКИ