Най-добрият борец в Шампионската лига през миналия сезон Кийт Клентън превзе още един връх. 206-сантиметровият център се изкачи на първото място по овладени отскочили топки и в турнира ФИБА Къп, след като прави средно по 10.3 в срещите на Лукойл Академик в надпреварата през 2017/2018.

ЛУКОЙЛ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ БОРИ ВЪВ ФИБА КЪП (ВИДЕО)

В четирите изиграни двубои на “студентите” във ФИБА Къп Кийт Клентън може да се похвали с общо 41 борби (б.а. – 12 срещу Динамо в София, 10 срещу Истанбул, 9 срещу Клуж и 10 срещу Динамо в Тбилиси). След него в класацията остават крилото на Белфиус Монс Матю Тийби и Кристофър Счепарович от Минск с по 9.3 борби, както и Урош Лукович от Морнар Бар със средно по 8.3.

Най-добрият борец в гръцкото първенство през 2016/2017 Кийт Клентън и Девин Брукс от Балкан са единствените играчи, достигнали до два дабъл-дабъла във ФИБА Къп. Освен това гардът на ботевградчани е шести по общо отбелязани точки в турнира – със 124. Джъстин Нокс от Лукойл пък е втори по процент успеваемост от средно разстояние – 75% (18/24), а Брандън Фортънбъри е шести по изиграни минути, със средно по 33.7 на двубой. Гардът обаче се контузи и едва ли ще се появи в игра в оставащите два мача на отбора си в турнира.