Лукойл Академик се готви за още едно тежко гостуване във ФИБА Къп. Днес от 17.00 ч. шампионите ще се изправят срещу Динамо Тбилиси в четвъртия си мач от група Е на турнира. “Студентите” имат в актива си 1 победа и 2 загуби, което му отрежда трето място в класирането, докато грузинците са с баланс от 0-3 и са на дъното.

В лагера на грузинците очакват тежък двубой срещу шампионите, в който обаче ще търсят задължителна победа. Това заяви преди ден крилото на Динамо Тбилиси Михаил Беришвили, макар че основният проблем пред отбора му е да свикне да играе в цикъл – сряда – събота.

Познаваме много добре Лукойл. Вече изиграхме един мач срещу тях в София, в който загубихме със 70:73. Готвим се усилено за следващата ни среща и са надяваме да победим. Имаме нужда от този успех”, каза пред медиите в родината си Михаил Беришвили.

За селекцията на Шарон Друкер също е важно да спечели днес, за да запази шансове за място в следващата фаза на турнира, тъй като първият и вторият в група Е Клуж и Истанбул също ще излязат един срещу друг днес. Преди седмица пък румънците биха Лукойл с 88:73 в зала “Универсиада”.

Двубоят между Динамо Тбилиси и Лукойл може да гледате тук