Какво се случи: Лукойл Академик прекъсна серията си от две поредни загуби във ФИБА Къп. В Спортната палата в Тбилиси тимът на Шарон Друкер се наложи над местния Динамо със 72:63 като гост в мач от група Е на турнира. “Студентите” вече имат в актива си 2 победи и 2 загуби, като ще са им нужни задължителни двa успеха срещу Истанбул и Клуж, за да се класират в следващата фаза.

И още: В другия двубой от група Е на ФИБА Къп, по-рано днес, Истанбул нанесе първа загуба на румънския Клуж след 92:82 у дома. В момента турците и румънците са с равен баланс от 3-1, българският шампион е трети, а на дъното е Динамо с 0-4.

Повратна точка: Момчетата на Шарон Друкер държаха инициативата през по-голямата част от първото полувреме, като стигнаха до двуцифрена преднина, дело на американското дуо Далтън Пепър и Кийт Клентън, за 41:31. След паузата грузинците малко по малко започнаха да скъсяват изоставането си, като дори поведоха в средата на последната четвърт с 59:57. Лукойл обаче сложи край на интригата в двубоя с 10 безответни точки, дело на Далтън Пепър, Асен Великов и Божидар Аврамов, което оформи крайното 72:63.

Най-добри: Далтън Пепър бе над всички за Лукойл с 23 точки и 5 борби. Кийт Клентън бе много полезен и записа дабъл-дабъл - 13 точки и 10 борби. Джъстин Нокс се отчете с 12 точки и 6 борби. Христо Николов финишира с 10 точки, а капитанът Асен Великов направи 9 асистенции. 

Нодар Гогодзе бе най-резултатен за Динамо Тбилиси с 12 точки. 

Какво предстои: На 15 ноември Лукойл Академик приема Истанбул, а Динамо Тбилиси гостува на Клуж.

СТАТИСТИКА ОТ ДИНАМО ТБИЛИСИ - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК 

Вижте пълен запис на двубоя между Динамо и Лукойл Академик: