Какво се случи: Балкан допусна четвърта поредна загуба във ФИБА Къп. Селекцията на Небойша Видич падна от Кьорменд с 86:90 след продължение като гост, което елиминира ботевградчани от надпреварата и ги остави на дъното в група Д, без победа. Съдбата им последва и Брюксел, който преди ден претърпя поражение от Керавнос след 77:90.

Най-добри: Участие в срещата не взе Павел Иванов, който има здравословни проблеми, а Брандън Фортънбъри е с разкъсан менискус. В тяхно отсъствие Венцислав Петков се представи силно за Балкан и приключи с 25 точки и 6/8 от тройката. Дивон Уошингтън се отчете с 18 и 8 борби. Дейвид Хоутън и Христо Захариев завършиха съответно с по 12 и 10 точки, като първият грабна и 12 борби.

Капитанът Чаба Ференц бе най-резултатен за Кьорменд с 19 точки. Маркъс Райт остана с 16 и 11 асистенции.

Повратна точка: Редовното време не стигна на двата отбора, за да определят победител в двубоя, след като Чаба Ференц отбеляза тройка за 77:77 секунда преди сирената. В продължението унгарците дръпнаха със 7 точки и до края не изпуснаха инициативата.

И още: Двата отбора бяха равностойни под двата ринга, като ботевградчани грабнаха 49 срещу 48 борби за Кьорменд. Домакините обаче показаха по-точен мерник от средно разстояние – 51% срещу 41% за българския тим.

Какво предстои: На 15 ноември Балкан приема Керавнос, а Кьорменд гостува на Брюксел.

СТАТИСТИКА ОТ КЬОРМЕНД – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя между Кьорменд и Балкан: