Броени дни остава до началото на европейските квалификации при жените. В първите си две срещи националките приемат Испания на 11 ноември и гостуват на Украйна на 15 ноември.

НАЦИОНАЛКИТЕ С ЕДНА ЦЕЛ В ЕВРОКВАЛИФИКАЦИИТЕ

По време на днешната пресконференция на отбора ни, на която присъстваха още Димана Георгиева, Жаклин Златанова и Диана Войнова, селекционерът Стефан Михайлов се оплака от нововъведения формат на пресявките, които вече не се провеждат през лятото, а са част от три отделни игрови прозореца по време на сезона.

"За нас този формат не е добър, защото за десетина дни е трудно да се подготвим достатъчно добре за мачове с такива силни отбори. Преди имахме по 30-40 дни за подготовка за квалификaциите и това бе предимство за нас. В момента големите отбори могат да разчитат на всичките си най-добри състезателки, докато през лятото голяма част от баскетболистките или почиват, или са заети с мачове в WNBA, което дава доста по-добри шансове на тимове като нашия", сподели Стефан Михайлов.

"Отборът е доста подмладен, а целта ни е да играем на европейското първенство", заяви Димана Георгиева, докато съотборничката и Диана Войнова добави, че очаква тимът да играе освободено и с хъс, защото няма какво да губи, а състезателките са амбицирани да се представят силно.

"В Испания се подготвят много сериозно за този мач. Те имат да защитават име", коментира Златанова, която играе в испанското първенство с екипа на Сарагоса.

Първата среща на България от европейските квалификации е в събота (11 ноември) от 19.00 ч. в столичната зала "Универсиада".

Източник: Спортал