Националният отбор по баскетбол за момчета до 16 години, родени през 2002 г.,  започна с победа участието си на международния турнир в рамките на Проекта за развитие на ФИБА, който се провежда в столичната зала "Триадица". В първия си мач от надпреварата баскетболистите на Христо Ценов се наложиха над връстниците си от Косово с 55:42.

Най-резултатен за успеха бе Виктор Германов с 11 точки. Берк Мехмед наниза две тройки от три опита и завърши със 7 точки, а по 6 реализираха Александър Витанов и капитанът Виктор Маргаритов. Всички 12 момчета от състава на Христо Ценов влязоха в игра, а само един от тях не се разписа.

По-късно днес националите ни ще играят с Македония. Македонците записаха първо поражение в турнирите от проекта, след като цял мач отстъпваха и паднаха от обновения състав на Румъния с 64:72.

Това е предпоследният турнир в рамките на проекта, който завършва с гостуване на отборите в Косово през февруари 2018 г. Преди това отборът ни ще участва и в Балканиадата, която по традиция се организира в Румъния.

Източник и снимка: БФБ