Селекционерът на женския ни национален отбор Стефан Михайлов обяви състава на тима за предстоящите мачове от квалификациите за европейското първенство през 2019 г. в Сърбия и Латвия. Националките се събират в София на 4 ноември, като първата им тренировка е в зала “Триадица“.

По-късно, в понеделник, в заниманията ще се включат и Жаклин Златанова и Диана Войнова, които в събота имат срещи с клубните си отбори, съответно в първенствата на Испания и Германия.

На 7 ноември Стефан Михайлов и няколко от избраничките му ще дадат пресконференция в залата на 5 етаж на Министерството на младежта и спорта. Срещата с медиите ще започне в 13:15 ч.

Надявам се всичко да е наред и в предстоящия кръг от А група жени и първенствата на Испания и Германия да няма контузии. Дано всички останат здрави, за да можем да се подготвим по най-добрия начин за мачовете с Испания и Украйна“, коментира наставникът на тима ни.

Както е известно, на 11 ноември българките посрещат действащия европейски шампион Испания. Двубоят ще се играе в зала „Универсиада“ в София и е с начален час 19:00. Срещата ще бъде предавана пряко от БНТ. На 15 ноември, в Киев, нашите гостуват на Украйна.

Пълната програма на квалификациите вижте тук

Стефан Михайлов повика следните състезателки:

Виктория Стойчевва - Монтана 2003

Виолина Кочева - Хасково 2012

Христина Иванова - Монтана 2003

Жаклин Златанова – Сарагоса

Цветомира Шаренкапова - Монтана 2003

Диана Войнова - Марбург

Гергана Иванова - Берое

Радостина Димитрова - Монтана 2003

Стефка Николова - Славия

Димана Георгиева - Монтана 2003

Габриела Костова - Берое

Даниела Петева - Монтана 2003

Източник и снимка: БФБ