Какво се случи: Балкан падна за трети пореден път във ФИБА Къп. Тимът на Небойша Видич не издържа срещу белгийския Брюксел след 78:81 като гост в мач от група Д на надпреварата. Ботевградчани нямат победа в своя поток и остават на дъното, докато Брюксел е трети с баланс от 1-2.

Най-добри: Брандън Фортънбъри бе най-резултатен за Балкан с 27 точки, като бе 6/8 от тройката. Павел Иванов добави 13. Игор Кесар се разписа с 10 точки. Дивон Уошингтън и Христо Захариев приключиха съответно с по 8 и 7 точки, като първият грабна и 5 борби.

Гардът на Брюксел Кей Ти Харъл завърши с 22 точки и стопроцентов мерник от фаула – 10/10. Джереми Симънс и Аугустас Печиукевичус нанизаха съответно по 17 и 16. С дабъл-дабъл пък се сдоби Брандън Питърсън – 13 точки и 11 борби.

Повратна точка: Балкан стартира по-спокойно и чрез Игор Кесар и Брандън Фортънбъри излезе напред със 17:9, но домакините все пак намалиха до 21:25 в края на първата част. През втория период ботевградчани ограничиха грешките и на бърза ръка си направиха серия от 12-0, завършена с две тройки на Христо Захариев и Павел Иванов, за да стигнат до 47:31.

След почивката Брюксел заздрави защитата и чрез американското си трио Брандън Питърсън, Джереми Симънс и Кей Ти Харъл се докопа до равенство за 60:60. През последната четвърт белгийците дори поведоха за миг, но бяха наказани от Захариев, Фортънбъри и Кесар за 67:62. Брюксел обаче нямаше намерение да се предава и след 9 безответни точки си върна лидерството за 75:69. Балкан отвърна чрез Дейвид Хоутън и Павел Иванов за 76:76. Симънс вкара веднъж от линията за 77:76, а Харъл го допълни с още четири успешни опита и донесе успеха на своите със 81:78.

И още: В другия двубой от тази група Кьорменд оцеля срещу Керавнос с 93:92 след продължение у дома.

Какво предстои: На 8 ноември Балкан гостува на Кьорменд, а ден по-рано Брюксел ще пътува до Кипър за среща с Керавнос.

СТАТИСТИКА ОТ БРЮКСЕЛ – БАЛКАН

Вижте пълен запис от двубоя между Брюксел и Балкан: