Промяна в началния час на дебюта на националния отбор за мъже се наложи 25 дни преди двубоя. Както е известно, четата на Любомир Минчев ще е домакин на Финландия на 24 ноември в „Арена Ботевград“.

Двубоят от световните квалификации трябваше да започне в 18.00 ч. по програма. Графикът на телевизията, партньор на ФИБА у нас за тези квалификации – Българска национална телевизия, обаче наложи промяна на началния час. Така мачът ще стартира в 19.00 ч.

Ръководството на БФБаскетбол пък започна масирана акция по лобиране за освобождаването на двамата играчи от отбори в Евролигата от представителния тим – Александър Везенков от Барселона и Дий Бост от Жалгирис. Президентът Георги Глушков подготви писма до посланиците на Испания и Литва у нас с молба за съдействие.

Със случая бе запознат и еврокомисарят г-жа Мария Габриел. Бившият играч на Финикс в НБА говори и потърси съдействието и на Генералния секретар на ФИБА Камил Новак.

Писмо с молба за съдействие от страна на министрите на спорта на Испания и Литва ще изпрати и българският министър на младежта и спорта Красен Кралев.

Източник: БФБ