Йордан Минчев няма да бъде по екип за следващия двубой на МЗТ Скопие в Адриатическата лига. 203-сантиметровото крило ще пропусне сблъсъка с Цървена Звезда в Белград заради травма, съобщава официалният сайт на клуба.

19-годишният ни баскетболист е получил контузията на една от последните тренировки на отбора си, като e усетил болка в задния мускул на крака. За да не рискуват здравето на национала от МЗТ Скопие са взели решение да не го пускат срещу “звездашите”, а утре (31 октомври) той ще премине обстоен медицински преглед, за да прецени сериозността на нараняването му.

Йордан Минчев стартира добре в МЗТ Скопие, където ще трупа опит през този сезон, пратен в западната ни съседка от Фенербахче. Младокът се представя все по-силно както в македонското първенство, така и в Адриатика, където реализира средно по 9 точки, 4.7 борби и 1.3 асистенции в 3 двубоя на селекцията на Александър Тодоров.

Все пък бившият играч на Левски най-вероятно ще бъде до колегите си в залата, като срещата стартира в 19.00 ч. българско време. По-рано днес Йордан Минчев се срещна с бившия си вече съотборник Перо Антич, който познава от престоя му във Фенербахче.