Спартак Плевен допусна третата си поредна загуба в НБЛ след като отстъпи на Левски у дома с 87:93. Треньорът на плевенчани Александър Дяковски пък видя две напълно различни полувремена от своите възпитаници, а ето как самият той коментира всичко най-интересно около мача:

ЛЕВСКИ УДЪРЖА СПАРТАК В ПЛЕВЕН

Оставяйки на страна грешките, чисто баскетболно, през първото полувреме ние не правихме това, което е под наш контрол – визирам желание, енергия, усилия. Ние сме може би най-младият отбор в лигата и не ни отива по този начин, без желание да играем. Ясно ми е, че е трудно да се играе, след като разликата нарасне, но нямаме избор. Това се е случило. Мога обаче да поздравя момчетата за играта след почивката. През второто полувреме играха тези, които искат и знаят какво е да си на терена”, сподели треньорът на Спартак Плевен Александър Дяковски, който намекна, че може и да има промени в състава.

Умишлено исках Герасим Николов и Константин Коев да влязат на терена през втората част от пейката, защото именно тя ни куцаше в Ямбол преди седмица. Така искахме в края на първата или в началото на втората, те да дадат нужната енергия, но лошото е, че дотогава разликата беше станала много голяма. Идеята ни обаче въобще не се получи. Все пак второто полувреме направихме мач и дори можехме да спечелим”, допълни наставникът на плевенчани.

Относно Седрик Боуен, той няма здравoсловен проблем. Решението си е лично мое да играе толкова, колкото беше на терена. С него имах разговор тази седмица за усилията му на терена, които полага. След като ми каза, че ще се проправи, това нещо не го видях”, каза още Дяковски.

Ивко Ивков е такъв тип играч, който като му тръгне играта става много труден за пазене, особено при пробивите. А ако му тръгне и стрелбата от далечно разстояние, става още по-трудно за съперниците. Но най-важно е че, отборът промени облика си след почивката, особено в първите минути, а затова ключова бе ролята на Герасим Николов като капитан. Той даваше тон на всички и в нападение, и в защита. Показваше адско желание и му признавам, че когато е уморен не се притеснява да поиска смяна, а не като други хора, които не го правят, за да стоят на игрището. Такива хора в отбора няма да има”, категоричен бе треньорът на Спартак.