Голдън Стейт стартира подобаващо сезона в НБА, след като участва в специална церемония по награждаване преди първия си мач срещу Хюстън. Тя се проведе в “Оракъл Арена”, където момчетата на Стив Кър видяха издигането на втория си шампионски банер за последните три години, а освен това получиха своите пръстени.

Комисарят на НБА Адам Силвър представи най-добрия отбор в лигата за 2016/2017, а Уориърс завоюваха тази чест след като във финала през миналия сезон спечелиха с 4-1 победи в серията срещу Кливланд. Трофеят “Лари О`Брайън” бе разположен в центъра на игрището.

“Уориърс” бяха пременени в бели екипи със златни качулки, които ще бъдат разписани и продадени на търг. Приходите от него ще бъдат дарени за опазване на околността в Оукланд от горските пожари. Събитието уважиха и собствениците на клуба Джо Джейкъб и Питър Губър.

Аз съм много емоционален човек и много викам, но не знам дали няма да заплача в този момент. Разбирам какво значат постиженията и оценявам всичко това сега”, сподели MVP на финалите в лигата през миналия сезон Кевин Дюрант, който не заплака, но пък бе най-емоционалният от съотборниците си по време на награждаването.

Това наистина е невероятен момент”, каза треньорът на Голдън Стейт Стив Кър след церемонията.

Феновете в залата пък получиха бели тениски, на които бе изписано “Парти с шампионите” и жълти банери с цифрите "47, 56, 75, 15, 17", които символизират годините, в които отборът печели титлата в НБА.

Вижте сами: