Моментът, в който всички изтръпнаха и който помрачи празника на старта на сезона в НБА бе тежката контузия на крилото на Бостън Гордън Хейуърд в двубоя срещу Кливланд. Сред най-трудно приелите ситуацията бе съотборникът му при “келтите” Кайри Ървинг.

Трудно е, виждал съм какви ли не наранявания в кариерата си и дори съм изпитвал някои от тях. Вероятно две най-лошите, на които съм ставал свидетел са били това на Пол Джордж отпреди няколко години и това на Гордън. Човек направо не е на себе си в такива моменти, но трябва да се овладеем. Молим се и ще бъдем до него, за да му даваме сили”, сподели гардът пред ABC.

След двубоя в социалните мрежи играчи, треньори, фенове и представители на медиите в САЩ и по целия свят отправиха своите послания за скорошно оздравяване към Гордън Хейуърд. Сред първите бе една от звездите на Торонто ДеМар ДеРоузън.

Що се отнася до Кайри, срещата срещу Кавалиърс бе дебютна и за него с екипа на Бостън, като той приключи с дабъл-дабъл от 22 точки и 10 асистенции, но не успя да спаси новия си отбор от загуба в Охайо след 99:102.

ХЕЙУЪРД С ФРАКТУРА В ГЛЕЗЕНА, КАВС УДЪРЖАХА БОСТЪН НА СТАРТА В НБА (ВИДЕО)