Какво се случи: Кливланд стартира с победа новия сезон в НБА. В своята “Куикън Лоанс Арена” “кавалерите” отказаха Бостън след 102:99 при завръщането на Кайри Ървинг в Охайо, но вече с екипа на “келтите” след като той сам пожела трейд през лятото.

И още: Двубоят бе помрачен от тежката контузия на едно от новите попълнения на Селтикс Гордън Хейуърд. Пет минути след началото на срещата 203-сантиметровото крило на Бостън падна на паркета след сблъсък с Леброн Джеймс и се хвана за левия си глезен, а лицето му се изпълни с болка и шок. След намесата на лекарския щаб стана ясно, че 27-годишният Хейуърд е получил фрактура и най-вероятно ще претърпи операция в клиника в Бостън възможно най-скоро. 

Моите мисли и молитви са със семейството на Гордън. Надявам се той да се оправи бързо. Това са наранявания, които не можеш да предвидиш и никога не искаш да идват, но не можеш да избегнеш понякога”, сподели Краля след срещата.  

Повратна точка: Случката с Гордън Хейуърд се отрази на Бостън, който се прибра на почивката с пасив от 16 точки. Все пак Селтикс не се предадоха и намалиха до 97:98, но Кевин Лав и Леброн Джеймс дадоха глътка въздух на Кавс за 102:98. Кайри Ървинг вкара за 99:102, но това бе всичко.

Най-добри: Леброн Джеймс поведе реализаторската листа на Кливланд с дабъл-дабъл – 29 точки и 16 борби, плюс 9 асистенции. Кевин Лав го допълни с 15 и 11 борби. Дерик Роуз се разписа с 14 точки в първия си мач за новия си тим. Джей Ар Смит реализира 10 точки от пейката.  

Джейлън Браун бе над всички за Бостън с 25 точки и 6 борби. Кайри Ървинг също стигна до двойните показатели – 22 и 10 асистенции. Маркъс Смарт остана с 12 точки и 9 борби.

Какво предстои: На 21 октомври Кливланд ще се изправи срещу Милуоки, но преди това на 19-ти Бъкс ще премерят сили с Бостън.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИВЛАНД – БОСТЪН