Стеф Къри е една от звездите в НБА, които участват във всякакви инициативи, свързани с деца. Гардът на шампиона Голдън Стейт не пропуска да помага и на по-големите да се ориентират кое е най-доброто за тях.

29-годишният баскетболист наскоро се включи в нова инициативa на НБА, която има за цел да даде на родителите на талантливи играчи възможности за бъдещото им развитие. Подкрепа в кампанията, която се проведе в Уолнът Крийк, щата Калифорния му оказаха неговата майка Соня, съотборникът му Заза Пачулия и помощник-треньорът на Уориърс Майк Браун.

Започнах да играя организиран баскетбол на 5 или 6 години в Шарлът, след като родителите му започнаха да ме водят. От самото начало разбрах, че няма значение какъв спорт ще избера, стига да имам тази подкрепа на близките ми, която да ме превърне в завършен професионалист, които да води останалите”, сподели Стеф Къри.

От лигата използваха събирането, за да обявяват и NBA Flagship Network, която се състои от 15 младежки баскетболни организации и е предназначена да подобри начина, по който се преподава спортът на обикновените хора, както и ново приложение за треньори на подрастващи, което съдържа над 250 инструктажни видеоматериала и 48 плана за тренировки на всички нива.