Какво се случи: Завръщането на Уникаха в Евролигата се оказа паметно. Насред “Мартин Карпена Арена” в Малага, пред точно 8267 от най-верните си фенове шампионът в Еврокъп от миналия сезон приземи първенеца в турнира на богатите Фенербахче с 68:67.

Най-добри: Колективът! Всеки един от играчите на Жуан Пласа, който влезе на паркета допринесе за успеха, а като точки с най-много приключи Георги Шермадини – 12. Деян Мюсли добави 9, а по 8 реализираха Драган Милосавлевич, Неманя Недович и Адам Васчински.

Костас Слукас бе най-резултатен за Фенербахче с 15 точки, 5 борби и 7 асистенции. Луиджи Датоме отбеляза 13. Ян Весели остана с 12 точки и 8 борби.

Повратна точка: Всичко за Фенербахче вървеше по мед и масло до края на третия период, когато селекцията на Желко Обрадович имаше аванс от 10 точки за 57:47. Последната четвърт обаче се оказа пълен кошмар за гостите, които нямаха кош от игра малко повече от 5 минути, а Уникаха спретна серия от 16-0, за да направи пълен обрат и да триумфира у дома.

Отзвук:Много сме доволни от себе си и се радваме, че победихме. Това все пак е шампиона на Европа. Искаме да вървим напред в Евролигата и да печелим повече заради нашите фенове, които тази вечер бяха страхотни”, сподели след края на срещата една от звездите на Уникаха Малага – Неманя Недович.

Какво предстои: На 20 октомври испанците гостуват на Олимпиакос в Пирея, а Фенербахче ще пътува до Милано за мач с Армани ден по-рано.

СТАТИСТИКА ОТ УНИКАХА МАЛАГА – ФЕНЕРБАХЧЕ