Най-великият баскетболист на всички времена Майкъл Джордан не се изказа никак ласкаво за тенденцията напоследък да се създават „суперотбори“ в НБА. Голдън Стейт определено са такъв тим след привличането на Кевин Дюрант, а и Кливланд събра доста звезди, връщайки си преди време Леброн Джеймс. В Маями преди това се случи нещо подобно, а през това лято направиха същото и в Оклахома Сити.

Мисля, че това вреди от гледна точка на конкуренцията. Има един или два страхотни тима, което означава, че останалите 28 ще бъдат слаби и ще имат трудности да оцелеят и от гледна точка на бизнеса”, коментира собственикът на Шарлът Хорнетс.

За мнозина ерата на Чикаго Булс от 90-те завинаги ще остане най-великата в НБА, но Уориърс определено изглеждат заплашителни с потенциала, който имат. Комисарят на НБА Адам Силвър пък определено не е съгласен с вижданията на Майкъл Джордан.

Не трябва да забравяме, че Бостън и Лейкърс имат 17 и 16 титли, което е почти половината от всички. Това са династии. В същото време Кливланд нямаше титла до миналата година, а Голдън Стейт не бе печелил от 40 години преди да го направи“, заяви Адам Силвър.

Източник: Gol.bg