Какво се случи: Реал откри сезон 2017/2018 в Евролигата с аристократична класа и убедителна победа като гост на Анадолу Ефес - 88:74. Деветкратните шампиони на Стария континент дадоха заявка още на старта на кампанията, че тръгват напред с една-единствена цел - спечелване на 10-ата титла.

Най-добри: Голям мач на Лука Дончич! 18-годишното дете-чудо, за което в НБА отсега потриват доволно ръце и което само преди месец имаше основна заслуга за историческото първо злато на Словения от европейски първенства откри шеметно новата състезателна година с Кралския клуб - 27 точки (6/8 в стрелбата за 2 точки, 3/6 от тройката, 6/7 от линията за изпълнение на наказателни удари).

Дончич овладя 4 борби и направи 4 асистенции. Густаво Айон записа дабъл-дабъл от 16 точки и 10 овладени под коша топки. За домакините от Турция най-резултатен стана Ерик Маккалъм с 26 точки, но и те не спасиха селекцията на Велимир Перасович от загуба в първия кръг на новия сезон в Евролигата.

Любопитно: На 17 септември в "Синан Ердем доум" Лука Дончич триумфира с европейската титла със Словения. На 12 октомври в същата зала той бе големият лидер на Реал срещу Анадолу Ефес.

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС - РЕАЛ МАДРИД