Какво се случи: Павел Маринов и Стяуа приключиха участието си на европейска сцена. Българинът и тимът му изпуснаха Кьорменд със 72:73 у дома във втория си мач от квалификацията за ФИБА Къп. Преди седмицa унгарците спечелиха с 91:75, което не остави шансове на отбора от Букурещ при тази развръзка за място сред трите най-добри губещи отбора в пресявките.

Най-добри: Двуметровото крило се представи на ниво за Стяуа, като се разписа с 14 точки, 5 борби, 5 асистенции и 1 открадната топка за 33 минути в игра. При стрелбата си юношата на ямболския Тигър бе 5/8 за две точки и 4/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Брандън Тейлър реализира  26 точки, които допълни с 5 асистенции.

Маркъс Райт бе над всички за Кьорменд с 19 точки и 5 асистенции. 

Повратна точка: Двата отбора не излъчиха победител от битката под двата ринга, като домакините грабнаха 37 срещу 38 борби за Кьорменд. Унгарците обаче допуснаха по-малко технически грешки от съперника – 11 срещу 16 за Стяуа.

И още: ФИБА продължава да гласува доверие на генералния мениджър на българската федерация по баскетбол Елеонора Рангелова. След Евробаскет 2017, тя бе делегат и на срещата между Стяуа и Кьорменд в Букурещ. 

СТАТИСТИКА ОТ СТЯУА – КЬОРМЕНД