Новият сезон в Евролигата стартира днес, а ЦСКА Москва ще получи честта да му даде начало. В 20.00 ч. пред своята публика в ”Мегаспорт Арена” момчетата на Димитрис Итудис приемат Армани Милано в мач от редовния сезон в надпреварата.

Според авторитетният италиански всекидневник "Гадзета дело Спорт", бюджетът на руския гранд тази година ще бъде 45 млн. евро, но дали той ще е достатъчен за трофей в Евролигата, предстои да разберем. Всъщност тази година ЦСКА Москва разполага с малко повече от 2 млн. евро в сравнение с миналата година (42.6 млн. евро) и с 8 млн. евро повече в сравнение с 2015/2016 (37 млн. евро).

Тази година в ЦСКА Москва бяха привлечени играчи като Уил Клибърн, Отело Хънтър, Лео Вестерман и Серхио Родригес, който прекара миналия сезон във Филаделфия и от който се очаква да замести напусналия в посока Лос Анджелис Милош Теодосич. В тима останаха Кори Хигинс, Кайл Хайнс, Нандо Де Коло, Андрей Воронцевич, Витали Фридзон, Никита Курбанов и Виктор Хряпа.

Останалите мачове на старта в Евролигата днес са Анадолу Ефес – Реал Мадрид от 20.00 ч., Брозе Бамберг – Макаби Тел Авив от 21.00 ч., Олимпиакос – Баскония от 21.00 ч. и Уникаха Малага – Фенербахче от 22.00 ч.