Черно море Тича ще разчита на състава си от първия мач си от НБЛ Виваком през 2017/2018 и за визитата си в Самоков. В края на миналата седмица варненци излязоха основно с юнощи срещу Левски, заради забрана, наложена от ФИБА за картотекиране на нови играчи.

ДАРИН ВЕЛИКОВ: ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА НЕ ДЪЛЖИ ПАРИ НА САЛЕ АНДРЕЕВИЧ

За гостуването на Рилски спортист ще пътуваме със същия състав, с който изиграхме първата си среща срещу Левски. В тези три-четири дни нямаше развитие по казуса с картотеките на новите играчи”, заяви треньорът на Черно море Тича Дарин Великов.

Ние разделили отбора на две групи. Тренираме с играчите, които нямат права, по един начин, с баскетболистите, които участват в мачовете – по друг. Малко е тежка обстановката, защото работим с 19-20 баскетболисти. Смятам, че до петък няма да се получи развитие по казуса и ще играем със същия отбор в Самоков”, коментира специалистът.

ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА БЕЗ ПОЛОВИНАТА СИ СЪСТАВ ЗА МАЧА С ЛЕВСКИ

Нещата се движат, държа отбора в състояние, в което трябва да очакваме, че днес може да падне тази забрана и да сме готови да участваме. Страхотно съм доволен от момчетата, които все още нямат картотека. Тренират страхотно, безкрайно мъжки приемат всички неща. Възхитен съм от поведението на тези състезатели и от тяхната отговорност. Много лесно в този момент можеха да се огънат. Радвам се, че това на никого не минава през главата. Дори и най-лошото - да стане да чакаме до началото на ноември, ще го дочакаме и отборът, който с големи усилия създадохме, съм сигурен, че ще дойде моментът да заиграе. На мен ми се иска възможно най-бързо да стане това, на тях също. Много дълго се готвиха за този старт, бяха в много добро състояние, подготовката ни беше насочена за 3-4 октомври. Аз съм оптимист, че нещата ще се получат преди 3 ноември”, каза още Дарин Великов.

Всички са ангажирани с първенствата си, имаме контакти за евентуални контроли за некартотекираните състезатели, но засега нямаме резултати. Ако решението в началото на ноември е благоприятно за нас, ние ще съдим ФИБА Европа за пропуснати ползи, за лишаване на много състезатели от право на труд. Имаме контакти в тази посока с адвокати”, сподели наставникът на варненци.

Източник: Varnautre.bg