Шансът се усмихна на Балкан и бронзовият медалист от Купа България 2017 стана един от най-добрите губещи в квалификацията за ФИБА Къп. Това означава, че тимът на Небойша Видич влиза като последен от трите “късметлии” и елиминира от битката кипърския АЕК Ларнака.

БАЛКАН ПАК СЕ ПРЕПЪНА СРЕЩУ ФАЛКО (ВИДЕО)

Това стана ясно, след победата на Бней Ерцлия над Порто в Португалия с 85:83, и макар че израелците загубиха у дома с 3 точки преди седмица, стават най-добър губещ и влизат във ФИБА Къп. Вторият билет е за украинския Химик, въпреки поражението му с 68:76 от Истанбул, който пък ще бъде в групата на Лукойл Академик заедно с Динамо Тбилиси и Клуж,.

Балкан стигна до тази рулетка след като преди броени часове падна в Унгария от Фалко със 74:84. Преди седмица пък ботевградчани бяха близо до обрат у дома след 95:96, но унгарците оцеляха. Всичко това обаче вече е миналото за “зелените”, които за първи път от 2013/2014 ще играят в турнир, който включва тимове извън България (б.а. - тогава в Балканската лига), и за първи път в историята си в надпревара на ФИБА. 

 

Бней Ерцлия, Химик и Балкан ще разберат в коя от групите D, F или G ще попаднат чрез жребий, който ще се проведе след броени часове в Дома на баскетбола в Швейцария.