Едва ли има фен, който се интересува от баскетбол и не е чувал името на Лука Дончич. 18-годишната словенска фурия има на сметката си 47 мача в Евролигата, а от утре (12 октомври) най-силната клубна надпревара отново ще бъде неговото поле за изява.

След силно европейско първенство и злато с любимата Словения, Лука Дончич отново ще показва арсенала си от умения в турнира на богатите, а в него има от всичко – забивки, чадъри, тройки и завършващи подавания. Всичко това накара треньорите в Евролигата да го изберат и за Изгряваща звезда в турнира през миналия сезон.

Мисля, че това е дар. Смятам, че съм роден с обичта към баскетбола. Мисълта е много важна в тази игра. Трябва да сте много умни и да взимате правилните решения. Точно това се старая да правя и аз. Все пак не мисля, че трябва и да се мисли твърде дълго. Аз играя по-добре, когато не мисля много дали ще пропусна или не”, казва Лука Дончич.

Когато мислиш твърде много, не играеш толкова добре. Когато не мислиш, можеш да се наслаждаваш на играта. По-добре е по този начин и мисля, че това са най-добрите ми мачове не само в Евролигата, а и в Испания”, допълва гардът на Реал Мадрид.

Вижте го сами: