Един от най-обичаните баскетболисти в световната история Майкъл Джордан за пореден път доказа, че носи голямо сърце. 6-кратният шампион в НБА с Чикаго дари $7 млн. за изграждане на две болници в Шарлът, съобщават медиите отвъд океана.

Дарението ще финансира построяването на две клиники "Novant Health", които се очаква да бъдат открити през 2020 г. Собственикът на Шарлът се надява чрез този жест да помогне на бедните деца и на възрастните хора в града, които в бъдеще ще могат получат висококачествена грижа в тези лечебни заведения.

Желанието на 54-годишния бивш баскетболист да помогне е породено от проучване, от което става ясно, че бедните в Шарлът имат най-лошите условия на съществуване от тези във всички останали 49 най-големи града в САЩ.

Новите клиники може да намалят използването на спешните отделения с 68% и хоспитализацията с 37% за жителите на най-бедните квартали на града. Очаква се те да се грижат за около 35 000 деца и възрастни, които понастоящем нямат достъп до първични и превантивни грижи.