Национална баскетболна лига има нов Дисциплинарно-Административен съвет. Той бе одобрен по-рано днес на заседание на Управителния съвет към българската федерация по баскетбол по предложение на лигата и ще бъде в състав: президент - Тодор Добрев и членове - Венцислав Петков (юрист) и Мария Михайлова.

От управата приеха промени и в Дисциплинарно-Административния правилник на НБЛ. Ето и най-важните корекции в него:

- За допускане на момент, в който на терена по време на игра няма минимум 1 състезател, който има право да играе за НО на България и не е придобил българско гражданство по натурализация, отговорността е на старши-треньора, се налага служебна загуба.

- За неосигуряване на основна и второстепенна (помощна) постоянна интернет връзка, подходящи за нуждите на компютърната статистика в залата глобата е 500 лв.

- За неспазване на изискването официалните афиши да са по дизайн, одобрен от НБЛ, глобата е 500 лв.

- За непредоставени индивидуални и отборна снимки по изискванията и в упоменатите от Наредбата на НБЛ срокове, а именно при картотекиране на състезатели (важи и за всеки допълнително картотекиран състезател след първоначална картотека), санкцията е 500 лв.

- При неизпъленениe на маркетинговата, медийната и комуникационната стратегия от страна на лицето, което от името на БК отговаря за това или при неназначено такова лице, санкцията е 500 лв.

- При неорганизиране на Медиен Ден съгласно наредбата на НБЛ, глобата е 1000 лв.

- При отказ за участие в СуперКупата на България, санкцията е служебна загуба или 5000 лв.

Вижте повече тук