Израел вече има нов старши треньор. Името, което ще смени на поста освободения след резила на Европеското първенство през лято 2017 Ерез Еделщайн,  е един от най-обичаните бивши играчи на Макаби Тел Авив - Одед Каташ.

Във визитката на специалиста, който ще оглави израелския национален отбор и под чието ръководство е играл и капитанът на Рилски спортист и бивш национал Йордан Бозов, влизат отбори като Апоел Галил Елион, Макаби Тел Авив, Галил Гилбоа, Апоел Йерусалим, Апоел Ейлат и Апоел Тел Авив.

Представителният тим на Израел не е непознат за Каташ, тъй като от 2010 г. насам специалистът неизменно е на пейката като помощник-треньор. 

През 1998 г. Каташ е на косъм да се превърне в първия израелец, подписал с отбор в НБА, но договорката между него и Ню Йорк Никс се забавя заради локаута и по-късно пропада, след като той се връща в Макаби. Феновете на клуба пък все още го наричат "Краля на Израел".

Заради редица контузии в коленете Каташ слага край на активната състезателна кариера на 26-годишна възраст. Въпреки краткия си професионален баскетболен път, оставя ярка диря в израелския и европейски баскетбол. Най-ценните му постижения като баскетболист обаче остават приза за Топреализатор на Евробаскет 1997, както и спечелената титла от Евролигата с Панатинайкос през 2000 г.