Баскетболистите на Берое направиха късно снощи първа тренировка в реновираната общинска зала “Стара Загора“. Спортното съоръжение посрещна носителите на Купата и Суперкупата на България с изцяло обновено подово покритие, нови съблекални, ремонтиран покрив, чисто нови баскетболни кошове. Ремонтните дейности стартираха още през юли, буря в Стара Загора обаче повреди покрива и доведе до удължаването им.

“Благодарности на цялото ръководство на община Стара Загора, на кмета Живко Тодоров, на заместник-кмета Красимира Чахова и на хората от фирмите, ангажирани с ремонтните дейности. Работата бе доста, защото трябваше да се ремонтират и трибуните, за да се спазят изискванията на европейската баскетболна федерация. Допълнително се появиха проблемите с покрива и прогнозите за сроковете, в които да приключи реновирането на залата бяха неблагоприятни. Всички обаче положиха доста усилия, за да можем да изиграем първия си домакински мач от Европа в собствената си зала“, коментираха от ръководството на баскетболния клуб.

Тази вечер условията в залата ще проверят и играчите на белгийския Монс. Тимът е съперник на Берое във втория квалификационен кръг на ФИБА Къп. Първата среща преди седмица в Белгия завърши с успех за Монс с 88:69. Реваншът е утре вечер от 18.30 ч. в общинската спортна зала “Стара Загора“. За да продължи напред Берое се нуждае от успех с над 19 точки. В тима няма здравословни проблеми и наставникът Любо Минчев и неговият асистент Явор Аспарухов ще разчитат на всички състезатели.

Източник: Официалният сайт на Берое