След изиграването на 1 кръг в Националната баскетболна лига, отборът, който замръкна на върха на класирането, е Левски.

Знаете ли откога не се е случвало това? За последно Левски беше първи на 3 юни 2014 г. (датата, в която „сините“ вдигнаха последната си шампионска титла в мъжкия ни елит – б.а.). Не, че можем да сравняваме първото място тогава и сега, но поне за седмица Левски ще е там, където му е мястото“, сподели пред BBALL.BG новозавърналият се на поста старши треньор Константин Папазов.

Всъщност, Тити отново е на пейката на столичани от 28 август:

„Много съм щастлив с този отбор. Изграден е от играчи, които полагат старание и показват желание, млади момчета с характер. А това не се купува с пари. Предстоят ни и международни мачове, в които се надявам да израснат, да възмъжеят. Затова и настоявах да участваме в Балканската лига. Имаме млад състав, който предполага занапред да върви само напред, а за да се развива се изисква време. Това, което зависи от мен ще го направя.

Вземете Иван Алипиев, например. Малко са 18-годишните, които получават по 26-27 минути. Ако не беше натрупал фаулове, щеше да остане и повече. Когато играе добре, аз съм първият, който ще застане зад него и ще му довери игрово време.“

Наред с оптимизма и заявката да гради все по-голяма воля, характер, баскетболни и човешки достойнства у момчетата си, има нещо, за което Папазов страда.

„Единственото, за което съжалявам много, са тези, които ни липсват в момента. Крис Минков заради контузия и Евгени Хаджирусев заради стафилококова инфекция, която изцеди много от енергията му. Към тях прибавяме Кръстан Кръстанов, чието състояние можеше да е различно, ако бяха взети мерки преди 14-15 месеца, когато Тони Георгиев е поставил диагноза и категорично е посочил, че се налага оперативна намеса. От тук нататък всичко зависи от него. Надявам се да заиграе в края на ноември или началото на декември. Притесни ни и Деян Карамфилов, но за щастие се оказа, че пръстът му не е счупен, а е с разкъсана капсула. И това, обаче, ще го остави извън игра за 10-тина дни.“

„Ще се радвам, ако с тази на Дидо се изчерпат контузиите в Левски“, пожела си Тити, който е сигурен, че когато съдбата ти вземе нещо, в друг момент намира начин да ти го върне.

Колкото до амбициите на Левски през 2017-2018:

„Особено след като стана ясно, че Берое, който беше абсолютен фаворит за титлата, няма да участва в Балканската лига, амбициите ни са поне за Файнъл Фор, тъй като имаме напълно реални шансове да попаднем там. Пожелавам си и да сме в четворката на първенството и за Купата“, завърши Папазов.