ФИБА не се забави в отговора си към Евролигата, която през миналата седмица отказа да промени календара си заради игровите прозорци от световните квалификации през ноември и февруари. От международната централа изказаха разочарованието си от липсата на разбирателство с най-силната клубна надпревара на Стария континент.

ЕВРОЛИГАТА ОТКАЗА ДА ПРОМЕНИ КАЛЕНДАРА СИ

ФИБА е разочарова, че Евролигата няма да промени календара си за два кръга. Корекцията веднага щеше да реши всичко, което се случи през последните три месеца след като стана ясно още през 2015 г. какви ще бъдат датите на квалификациите за световното първенство”, се казва в изявление, разпространено от международната централа.

От ФИБА не пропуснаха да припомнят, че те са направили отстъпка и са променили дните на срещите за квалификациите през ноември и февруари.

В резултат на решението на Евролигата беше пропуснат златен шанс за разрешаване на проблема с положителен резултат за играчи, клубове, национални отбори и фенове. Това решение потвърждава, че комисията към Евролигата поставя над всичко своите интереси, т.е. на група от отбори и че забранява разширяването на европейското баскетболно семейство и развитието на играта в Европа. Освен това напада и националните отбори. Световните квалификации започват през ноември по целия свят”, завършват от ФИБА.