НБА продължава да се развива с пълна сила и няма да е далече времето, в което жените ще си съперничат с мъжете за треньорските постове на отборите в лигата. Доказателство за това бе дебютът на бронзовата медалистката от Олимпиадата в Пекин през 2008 г. Беки Хамън начело на Сан Антонио.

40-годишната бивша баскетболистка е сред помощниците в щаба на Грег Попович от 2014 г. насам, а преди ден дори води Спърс, макар и за едно полувреме, в предсезонната среща срещу Денвър, спечелена от “шпорите” със 122:100. Самата тя заложи на играчи като Ламаркъс Олдридж, Дани Грийн и Ману Джинобили, но не може да използва Тони Паркър и Кауай Ленърд, които лекуват контузии, както и Пау Гасол, който получи по-дълга почивка след европейското.

Единственото, с което трябва да се справя са болките в краката, пошегува се Беки, която разбра, че на треньорите често им се налага да изкарват мача прави през цялото време.

Участничката в 6 издания на Мача на звездите в WNBA получава доста отговорни задачи от Грег Попович и ръководството на Сан Антонио през последните две години. Тя води тима на Спърс в Лятната лига на НБА, като през 2015 г. дори го спечели, а 6 души от този отбор вече са част от основния състав на Сан Антонио в лигата.

Вижте сами: