Сериозни проблеми трябва да решават във Варна и то само ден преди домакинството им срещу Левски от 1 кръг в НБЛ през 2017/2018. ФИБА не разрешава картотекирането на нови играчи в ростера на Черно море Тича заради заведен иск от бивш играч, който е бил част от клуба с президент Симеон Варчев. Изпълнителният директор на Черно Тича Борис Стоянов разясни ситуацията около случващото с картотеките на варненци.

"Бяхме информирани, че състезател е завел иск срещу БК Черно море Тича за неполучени възнаграждения от престоя му в клуба по времето на старото ръководство на отбора, когато президент или председател е бил г-н Симеон Варчев. За наше огромно съжаление ФИБА процедира така, че разпознава и признава БК Черно море Тича като наследник на предходния клуб и автоматично процедурите по иска падат върху нас. В офиса на БФБаскетбол е получена официална възбрана за картотекиране на нови състезатели към момента от страна на БК Черно море Тича. Ние, като изряден клуб, който не е въвлечен в казуса обжалваме пред КАС и ФИБА това решение и очакваме възбраната да бъде вдигната. Решението ще излезе на 3-ти ноември 2017 година. Клубът направи официална картотека в НБЛ и след разрешаване на казуса ще регистрира и новите попълнения, което се надяваме да стане съвсем скоро", казва Борис Стоянов.

Това означава, че в утрешната среща срещу Левски във Варна треньорът Дарин Великов няма да може да разчита на новите си попълнения като Цветослав Острев, Симеон Илиев, Милян Бочка, Драган Тубак, Николай Грозев, Велислав Гълъбов и Николай Николов. За срещата в състава на “моряците” са картотекирани предимно юноши на клуба, както и останалите от миналия сезон от първия тим Веселин Георгиев, Венелин Христов, Кристиян Кръстев и Цветомир Куртев.

Вчера (6 октомври) бе крайният срок за картотекиране на отборите от НБЛ Виваком, които ще участват в 1 кръг на първенството днес и утре. Черно море Тича спази правилата за картотека и подаде всички необходими документи.