Александър Везенков умее да привлича ласкателства за представянето си по европейските терени. От днес националът може да се похвали с още една висока оценка, поставена от авторитетния сайт Еurohoops, който прави класация на 100-те най-добри играчи в Евролигата.

206-сантиметровото крило на испанския гранд Барселона изпревари в подреждането не кого да е, а европейският шампион с Франция от Словения 2013 и първенец в елитната ACB лига от миналия сезон с Валенсия – Антоан Диу. Българинът е поставен под №86 в класацията, докато 28-годишният Диу е 88-ми.

Неговото време дойде и той може да получи по-съществена роля в състава на Барселона. Притежава добра стрелба и рядката способност да стреля отдалече. Сега той може да придобие опит на още по-високо ниво. Изглежда, че е усъвършенствал скоростта и силата си. Пред него се открива чудесна възможност да стане още по-добър този сезон”, се казва в описанието на Везенков, което обрисуват от Еurohoops.

Александър Везенков оставя зад себе си още Артьом Парахуски и Пиер Джаксън от Макаби Тел Авив, както и Зак Огъстийн от Панатинайкос. Преди него пък е съотборникът му в Барселона и реализатор №1 в Евролигата Хуан Карлос Наваро, както и Кори Джеферсън (Армани Милано), Пау Рибас също от Барселона, Рей МакКалъм (Уникаха Малага) и Майкъл Рол (Макаби Тел Авив).