Ситуацията около раздора на Евролигата и ФИБА относно графиците за световните квалификации продължава. Това стана ясно след като по-рано днес най-силната клубна надпревара обяви, че не смята да отстъпва и да променя програмата си, съобщава Eurohoops.

НОВА НАДЕЖДА ЗА УЧАСТИЕТО НА ВЕЗЕНКОВ В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ПРЕЗ НОЕМВРИ

Представители на 16-те клуба от Евролигата се събраха на среща в Барселона, на която стана ясно, че тяхната позиция не е променена, дори след отстъпката на ФИБА отпреди няколко дни. Международната централа взе решение да пренасрочи срещите от ноемврийския и февруарския прозорец от пресявките за петък.

БЪЛГАРИЯ НА ПЪТ ДА ОСТАНЕ И БЕЗ ДИЙ БОСТ ЗА СВЕТОВНИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ

Клубовете от Стария континент изобщо не са съгласни да има игрови прозорци по време на сезона. Но още веднъж напомниха на ФИБА, че съжаляват, че първото истинско предложение за сътрудничество е дошло след петгодишна пауза. От Евролигата са отворени за открит диалог по темата, но включващ решение, което може да бъде от полза, както за играчите, така и за развитието на европейския баскетбол. 

И ЕВРОЛИГАТА НАСТОЯВА ЗА СВОЕТО, САГАТА С ФИБА ИЗГЛЕЖДА БЕЗ РЕШЕНИЕ

Това означава, че надеждите Александър Везенков и Дий Бост да участват в срещите на България с Финландия, Чехия и Исландия отново намаляха. Нашите момчета стартират участието си в световните квалификации на 24 ноември с домакинство на финландците в Ботевград. 

ШАНСОВЕТЕ ВЕЗЕНКОВ ДА ИГРАЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕЗ НОЕМВРИ НАМАЛЯХА ДРАСТИЧНО