В Унгария май са се подготвили добре за мача срещу Балкан от квалификацията за ФИБА Къп. Авторитетният местен сайт BB1 излезе с предположение за стартовата петица на Небойша Видич за днешната среща срещу Фалко. В нея са поставени трима американци – Девин Брукс, Брандън Фортънбъри и Дивон Уошингтън, както и Павел Иванов и Игор Кесар.

Петимата баскетболисти стартираха и в първите две срещи на Балкан в пресявките във ФИБА Къп срещу Орадея. Със сигурност обаче участие в днешния двубой няма да вземе Христо Захариев, който лекува контузия. Унгарците пък пристигат в Ботевград след загуба в домашния си шампионат от Атомерому с 68:84 и са амбицирани да се представят по-добре.

Гледах видео на Балкан и мисля, че имат същия бърз стил на игра като Атомерому. Ако трябва да бъда честен, аз съм изненадан, че Орадея отпадна в първия кръг на квалификацията на ФИБА Къп, защото познавам треньора. Но това показва колко добър отбор е Балкан. Ако бъдат оставени да задават темпото, могат да бъдат много опасни. Нашата цел е да ограничи това и да стигнем до добър резултат в Ботевград”, споделя треньорът на унгарците Сречко Счукулович.

В ростера на унгарците впечатления правят бившият гард на Рилски спортист Джулиън Норфлийт, сънародниът му Дерън Говенс, бивш възпитаник на университета Сейнт Джоузеф, 212-сантиметровият център Иван Жигеранович и националите Золтан Пърл и Норберт Тот. Фалко е вицешампион на унгарската Първа лига от миналия сезон, 1/4-финалист в турнира за Купата на страната, а освен това ще се бори за второто си участие във ФИБА Къп в историята си след това през 2015/2016.

Първият двубой на Балкан срещу Фалко от 2 кръг в квалификацията за ФИБА Къп е днес от 20.30 ч. в “Арена Ботевград”. Реваншът ще се проведе на 11 септември. 

Снимки: LAP.BG и Официалният сайт на Фалко