Тази вечер, точно е 19:00 часа в Литва, Лукойл Академик излиза сам срещу всички. Срещу костеливия орех Ювентус Утена, измъкнал максималното в София. Преди четири дни литовците наваксаха пасив от 20 точки и победиха с 82:81.

Срещу историята, която никак не е благосклонна за "студентите" при опитите им да се доберат до групите на Шампионската лига. През миналата есен Лукойл удари на камък в квалификацията за турнира, след като победи румънския Стяуа у дома със 75:72, но при визитата си в северната ни съседка отстъпи с 58:70.  

И срещу предразсъдъците, че като изпуснеш питомното, трудно успяваш, гонейки дивото.

Всичко или нищо. Лукойл няма какво да губи. А този ден, има всички предпоставки да е на късмет. В отбора на Шарон Друкер има рожденик, не кой да е, а Христо Николов, който играе изключително силно от завръщането си в България.

Академик тренира в залата в Утена, която се очаква тази вечер да се пръска по шевовете. Съоръжението е на по-малко от 10 години и събира малко, но качествена и шумна баскетболна публика - 2000 души.

Поради липса на 4-звезден хотел в Утена, шампионите спят извън града и пътуват 45 минути до "Утена арена". Неудобство, за което никой няма да си спомня, ако тази вечер победата е българска.

Друкер заложи на същите 11, с които отстрани Бенфика и с които посрещна Ювентус в зала "Универсиада":

ГАРДОВЕ

Асен Вeликов

Божидар Аврамов

Павлин Иванов

Антъни Рафа

Байрън Уесли

Николай Стоянов

КРИЛА И ЦЕНТРОВЕ

Христо Николов

Далтън Пепър

Димитър Димитров

Джъстин Нокс

Кийт Клентън

Снимки: LAP.BG и Личен архив