Гръцкият гранд Панатинайкос ще има нов капитан, след като досегашният такъв Ник Калатес остана без своята лента. Националът на южната ни съседка и трима негови съотборници при “детелините” са с наложени тежки санкции след нарушаване на режима.

След мач от предсезонната подготовка срещу Химки, който се проведе в Москва преди няколко дни, Ник Калатес, Кей Си Ривърс, Крис Сингълтън и Джеймс Гист се прибрали в 3 часа сутринта в хотела, където била настанена гръцката делегация. Това преляло чашата на търпението на ръководството на ПАО, което наложило глоби и на четиримата.

В лагера на Панатинайкос не за първи път прибягват до наказания тази година. През април гръцкият тим не успя да се класира за Финалната четворка в Евролигата след като отпадна от Фенербахче и трябваше да се прибира в Атина с автобус вместо със самолет. Според източници, близки до клуба, зад това се крият и дисциплинарни проблеми. Оказва се, че част от играчите на ПАО и през миналия сезон многократно са нарушавали вътрешния правилник на клуба.