Лукойл Академик продължава днес битката за място в групите на Шампионската лига. В 19.00 ч. в столичната зала “Универсида” “студентите” ще се изправят срещу литовския Ювентус Утена в двубой от 3 кръг на квалификацията в турнира на ФИБА. Входът за срещата е свободен.

Треньорът на Лукойл Академик Шарон Друкер ще заложи на същите баскетболисти, на които гласува доверие във 2 кръг на пресявките срещу Бенфика. Това са Антъни Рафа, дал искрата на шампионите във втория мач срещу португалците, вторият най-добър борец в пресявките Кийт Клентън, на опитния Христо Николов, на вечно жадния за изява Павлин Иванов, на доказан стрелец като Далтън Пепър. Подкрепление ще им бъдат капитанът Асен Великов, Божидар Аврамов, Димитър Димитров и Николай Стоянов, както и Байрън Уесли и Джъстин Нокс.

В ростера на Ювентус Утена впечатление правят трима американци – участвалият в Лятната лига на НБА с Вашингтон Уизърдс през 2012 г. ЛеРон Денди, шампионът на Полша с Трефъл Сопот от миналия сезон Антъни Айрлънд, преминалият през Плоещ, Фортитудо Болоня и Тимишоара Жонте Флауърс и финландецът Карл Линдбом. Първите двама се проявиха с добри изяви в трите двубоя на литовците в местното им първенство през този сезон. Момчетата на Гедиминас Петраускас обаче стартираха с три поредни загуби у дома, съответно от Шяуляй със 73:82, от Лиетувос Ритас със 75:82 и от Лиеткабелис с 85:92, и сега са амбицирани да докажат потенциала си в София.

Литовците ще проведат едно занимание в зала “Универсиада” днес по обяд, а подобно на срещата с Бенфика, Лукойл няма да тренира в София. Дали това ще даде резултат, ще разберем днес около 21.00 ч.

Мач №2 между двата тима ще бъде на 2 октомври в 19.00 ч. в “Арена Утена” на литовска земя. Победител ще бъде този, който достигне до две победи, а при разменени успехи, ще се гледа точковата разлика. 

Снимки: LAP.BG и FIBA