28-годишният Антъни Рафа се представи отлично през тази седмица и помогна на Лукойл Академик да победи Бенфика с 87:71, което му донесе и признание от авторитетния баскетболен сайт Еurobasket.com. 185-сантиметровият баскетболист на шампионите заслужи званието Играч на седмицата за 2 кръг на квалификацията в Шампионската лига. 

Американецът с италиански паспорт постави срещу името си в статистиката на “студентите” във вторник вечерта 17 точки, 3 борби, 6 асистенции и 2 откраднати топки за 21 минути и коефициент 23. При стрелбата си Антъни Рафа бе 4/5 за две точки и 3/6 от тройката.

Освен това бившият баскетболист на Виртус Рома е реализатор №1 на Лукойл в пресявките на ШЛ със средно по 14.5 точки, както и лидер по асистенции с по 5.5 завършващи подавания на двубой (б.а. – което го поставя на четвърто място в общата класация на квалификацията). В добавка той демонстрира и добра успеваемост в стрелбата – 71% от средно разстояние, 45% зад дъгата и 100% от линията за изпълнение на наказателни удари.

Ако искате да го видите на живо, може да направите това днес в 19.00 ч. в столичната зала “Универсиада”, в домакинството на Лукойл Академик от 3 кръг на квалификацията в Шампионската лига срещу Ювентус Утена. Входът е свободен.

Снимки: LAP.BG и FIBA