Сериозен тест ще има за играчите на литовския Ювентус Утена утре вечер в зала “Универсиада”, тъй като най-добрият борец в Шампионската лига от миналия сезон ще ги чака там. Всъщност Кийт Клентън е в Топ 3 по най-много овладени отскочили от два ринга топки и в квалификациите на турнира, който се организира от ФИБА.

ИГРАЧ НА ЛУКОЙЛ Е №1 В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

206-сантиметровият център на Лукойл Академик може да се похвали със средно по 11 борби в двете срещи на “студентите” срещу Бенфика, което му отрежда втора позиция при борците. Освен това той реализира средно по 14 точки, 1 асистенция и 1.5 чадъра. 

Пред Кийт Клентън в подреждането е единствено центърът на Баакен Мишел Диуф, който грабва по 14.5 борби, допълнени от средно по 12 точки и 1.5 асистенции. Трети в тази класация е крилото на Люлеа Уник Анзулуни със средно по 10.5 борби.

В петък от 19.00 ч. в зала “Универсиада” Кийт Клентън и компания ще се изправят срещу литовския Ювентус Утена в първия си мач от 3 кръг на квалификацията за Шампионската лига. Входът за двубоя е свободен. 

Снимки: ФИБА