Испанският вицешампион Реал Мадрид има синтименти към словенския баскетбол, а доказателството за това е развитието на Лука Дончич. Наставникът на “Белия балет” Пабло Ласо обаче си е харесал още един представител на европейския шампион, съобщава най-тиражираният и авторитетен спортен всекидневник в Европа – “Марка“.

Клемен Препелич е привлякъл вниманието на мадридчани със силното си представяне на европейското първенство. 24-годишният баскетболист обаче подписа това лято за година с участника в ПРО А Пари Левалоа, а последния сезон прекара в друг тим от Франция – Лимож.

Ако не успеят да се разберат с Пари Левалоа, от ръководството на Реал Мадрид най-вероятно ще следят под лупа изявите на словенеца и ще опитат да го вземат през януари 2018 г. или следващото лято.

В кариерата си досега Клемен Препелич носи още екипите на немския Олденбург, на словенските Олимпия Любляна, Хелиос Сънс и Браник Марибор, както и на турския Банвит. През 2012/2013 гардът има 10 мача в Евролигата с Уникаха Малага, за който записва средно по 8.8 точки, 1.6 борби и 2 асистенции.

Вижте го сами: