Антъни Рандолф не бе сред най-спокойните фигури на европейското първенство. Това обаче не му попречи да триумфира на шампионата на Стария континент със Словения след като по-рано през лятото получи местен паспорт. С Горан Драгич и компания той победи Сърбия с 93:85 във финала в Истанбул и спечели златен медал, в името на който е преглътнал дори смъртни заплахи.

Подобни съобщения в мрежата 28-годишният баскетболист получил след 1/4-финала между Словения и Латвия. Тогава в последните минути крилото на Реал Мадрид влезе в конфликт с центъра на Ню Йорк в НБА Кристапс Порзингис. Той обаче не се притеснил особено, тъй като трябвало да остане съсредоточен за следващите мачове на словенците.

След този мач и дни по-късно, всякакви хора, предимно от Ню Йорк, публикуваха страшни коментари на моя профил във Фейсбук. Те ме наричаха “боклук” и ме предупреждаваха да не ходя в САЩ, тъй като ще ме убият. Не им отговорих, защото не исках да губя от енергията си”, разказва Антъни Рандолф, който най-вероятно няма да играе за Словения в предстоящите световни квалификации заради присъствието си в ростера на Реал Мадрид.