Словения още дълго ще празнува историческото първо европейско злато, донесено от Горан Драгич и компания след 93:85 над Сърбия в Истанбул. Вчерашният ден за тима на Игор Кокошков бе повече от интересен и то у дома.

17 000 EВРО ПРЕМИЯ ЗА УСПЕХА НА СЛОВЕНЦИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО

СТАТУЕТКА ЗА ГОРАН ДРАГИЧ ОТ КМЕТА НА ЛЮБЛЯНА

Любляна бе украсена изцяло в зелено, а за новите шампиони на Европа след посрещането на летището, имаше шествие по улиците на града. След това купонът се премести на централния площад “Конгрес”, където 20 000 души поздравиха словенците. На събирането присъстваха още и министърът Мая Бренчич, както и кметът Зоран Янкович, който обеща безплатна бира за всички. Появата на талисмана на Евробаскет 2013 Липко пък допълни приятните емоции на празника.

Не мога да опиша колко съм щастлив. Това ме кара да си спомня първите ми стъпки в баскетбола. Тогава мой ментор бе Яка Лакович. Благодарен съм му за всичко, което ми даде. Благодаря и на всички останали играчи и треньори, които са ми помогнали да стана това, което съм. Словения има перла като Лука Дончич. На 18 години той е истински лидер. Това ме кара да мисля, че това е първият от многото медали, които Словения ще печели в бъдеще заради него. Вярвам, че след няколко години той ще седи на моето място тук и ще говори с вас”, заяви Горан Драгич.

 

Когато знаеш, че цяла Словения е зад теб, даваш всичко от себе си и резултатът не закъснява. Ето сега имаме злато. Горд съм с този отбор”, сподели Алексей Николич.

 

 

🚨SLOVENIA 🚨

Публикация, споделена от Goran Dragic (@the_1_dragon) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Благодаря на всички вас за подкрепата. Спомням си последните две минути от финала в Истанбул. Не се предадохме, защото знаехме, че вие сте много близо до нас и това ни даваше сили”, допълни Клемен Препелич.

Единственото нещо, което ме интересува е, че ние вече сме свързани с тези момчета. Ние сме братя. От днес всеки един от тях ще бъде в моите мисли и сърце постоянно”, категоричен бе Едо Мурич.

Това не е чудо. Това е нещо нормално, знаехме какво ще стане от самото начало”, пошегува се Яка Блажич. “Аз се гордея, че съм словенец и знам, че вие изпитвате същото.

Вижте сами: 

 

 

🔥🔥🔥🔥

Публикация, споделена от Goran Dragic (@the_1_dragon) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

 

Thank u 🇸🇮!!!!!! We love you all 🇸🇮🇸🇮💪🏼💪🏼💪🏼🥇🥇

Публикация, споделена от Goran Dragic (@the_1_dragon) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST