Женското първенство, което от новия сезон ще се нарича А – група, ще раздели 11-те отбора в две групи на регионален принцип – Изток и Запад. Това решение бе взето на днешното заседание на Управителния съвет на родната федерация, което се проведе в рамките на пет часа.

В Западната ще се включат 6 тима. Това са Славия, Септември 97, Шампион 2006, Монтана 2003, Левски и НСА. В Източната група пък ще участват 5 отбора. Това са Асеновец 2005, Хасково 2012, Рилски спортист, Берое и Черно море Одесос.

Шампионатът при дамите стартира на 14 октомври и ще премине през 10 кръга. След края на първия му етап, според класирането, отборите се разделят на Първа петица и Втора шестица и играят на разменено гостуване за първите четири и вторите седем, като не се зачитат резултатите от първия етап.

След края на втората фаза в А група при жените, ще има плейофи за отборите от Топ 4, както полуфиналите ще бъдат до 3 победи от 5 мача, както и финалът. Мачът за бронза ще се проведе във вариант – “2 успеха от 3 двубоя”.

Купата на България ще се проведе след края на втория етап на шампионата при жените.

Източник: БФБ